nieuws

Goed ingepakt

bouwbreed Premium

HarderwijkHet duurt nog zeker vijf weken voordat de prefabkolommen voor de Houtwalparkeergarage in Harderwijk worden verlengd. Aannemingscombinatie Strukton/ Hegeman heeft de stekeinden bovenop daarom goed ingepakt om ze beschermen tegen weer en wind. Dan hoeft er niet zoveel te worden schoongemaakt en geconserveerd voordat de volgende kolomsectie geplaatst kan worden en verbonden met een natte […]

HarderwijkHet duurt nog zeker vijf weken voordat de prefabkolommen voor de Houtwalparkeergarage in Harderwijk worden verlengd. Aannemingscombinatie Strukton/ Hegeman heeft de stekeinden bovenop daarom goed ingepakt om ze beschermen tegen weer en wind. Dan hoeft er niet zoveel te worden schoongemaakt en geconserveerd voordat de volgende kolomsectie geplaatst kan worden en verbonden met een natte knoop.

De kolommen dragen de vloer van de ronde parkeergarage die moet plaatsbieden aan 450 auto’s. Aan de andere kant zijn de breedplaatvloeren opgelegd op een doorlopende balk die in situ wordt gestort aan de diepwand. Door het hart van de garage spiraalt een weg met scherpere bochten die auto’s vanaf 18 meter diepte terugbrengt naar het maaiveld. Strukton en Hegeman verwachten de Houtwalgarage in september op te leveren.

Foto: Ruben Schipper, tekst: Ad Tissink

Reageer op dit artikel