nieuws

Geluidsscherm nodig langs nieuwe wijk Vlaardingen

bouwbreed

De toekomstige woonwijk Park Hoog Lede op het terrein van het gesloopte Vlietlandziekenhuis in Vlaardingen krijgt langs de A20 een 800 meter lang en 5 meter hoog geluidsscherm dat over een lengte van 325 meter met nog eens een halve meter wordt verhoogd. Alleen zo kan worden voorkomen dat sommige woningen met een dove gevel […]

De toekomstige woonwijk Park Hoog Lede op het terrein van het gesloopte Vlietlandziekenhuis in Vlaardingen krijgt langs de A20 een 800 meter lang en 5 meter hoog geluidsscherm dat over een lengte van 325 meter met nog eens een halve meter wordt verhoogd. Alleen zo kan worden voorkomen dat sommige woningen met een dove gevel moeten worden uitgevoerd.

Dit staat in een rapport van raadgevend ingenieursbureau Caubergh-Huygen, dat akoestisch onderzoek deed naar de te verwachten geluidsbelasting in de wijk.

Het scherm is berekend op de verwachte verkeerstoename op de A20 na de aanleg van de A4 door Midden-Delfland.

Op het voormalige ziekenhuisterrein wil de Rotterdamse projectontwikkelaar LSI Project Investment 225 koopwoningen bouwen.

Reageer op dit artikel