nieuws

Epc negeren

bouwbreed Premium

Bewoners negeren de epc in de bestaande bouw volledig (‘Energielabel voor alle bouw bepleit’, Cobouw 28 januari). Ja inderdaad. In de nieuwbouw trouwens ook. Dat komt omdat bewoners vooral letten op de locatie, de woonvorm, het oppervlak en de prijs van een woning. Het energieverbruik beschouwen ze als bijkomstig. Zo’n epc-berekening kost bovendien honderden euro’s. […]

Bewoners negeren de epc in de bestaande bouw volledig (‘Energielabel voor alle bouw bepleit’, Cobouw 28 januari). Ja inderdaad. In de nieuwbouw trouwens ook. Dat komt omdat bewoners vooral letten op de locatie, de woonvorm, het oppervlak en de prijs van een woning. Het energieverbruik beschouwen ze als bijkomstig. Zo’n epc-berekening kost bovendien honderden euro’s.

De vier aanbieders-organisaties hebben ongetwijfeld allemaal ‘vraaggericht bouwen’ in hun vaandel staan. Dan past terughoudendheid bij het pleiten voor nog meer en nog scherpere normen en labels. Woningen zijn geen wasmachines.

Respect voor NS

De dames (en heren) in de politiek hebben de problemen voor 100 procent zelf veroorzaakt en houden deze in stand ( ‘Schultz dreigt ProRail met forse boetes’, Cobouw 29 januari) .

Voor zover ik kan zien heeft iedereen, van links tot rechts, boter op zijn hoofd. Ondeskundigheid is verwijtbaar zeker als je weigert jezelf bij te scholen en alleen maar politieke kretologie blijft uitslaan. Respect voor de NS en hun medewerkers. Zij blijven proberen met onvoldoende middelen de veiligheid op peil te houden. De grote ongelukken gaan onvermijdelijk komen als de politiek deze onbezonnen druk volhoudt en weigert te investeren in veiligheid.

per e-mail

Reageer op dit artikel