nieuws

Directeur sloopbedrijf betreurt vallende golfplaten

bouwbreed Premium

De sloop van de voormalige fabriek van SuikerUnie in Groningen werd vrijdag stilgelegd.

Eerder deze week kwamen puin en golfplaten naast het spoor terecht. Gerrit Kroese, directeur van hoofdaannemer De Jager Groep uit Midwolde trekt het boetekleed aan.

“Dit had niet mogen gebeuren.” De aluminium golfplaat kwam in beweging doordat de wind eronder kwam, analyseert Kroese. “Normaal gesproken laten we de platen langs de silo naar beneden glijden, maar dat ging nu dus mis.” Omstanders maakten een filmpje waarop te zien is hoe van grote hoogte stukken dakbedekking van een van de silo’s naar beneden vielen en langs het spoor terecht kwamen. De trein Leeuwarden-Groningen was enkele momenten daarvoor voorbij gekomen, maar werd niet geraakt.

Reageer op dit artikel