nieuws

De Nijs bouwt universiteit

bouwbreed

Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen uit Warmenhuizen realiseert de duurzame nieuwbouw voor het Amsterdam University College (AUC) in Amsterdam-Oost. Het door Mecanoo Architecten ontworpen gebouw vormt de nieuwe entree van het Science Park Amsterdam. Het AUC heeft een oppervlakte van bijna 6000 vierkante meter en biedt vanaf 2012 onderdak aan negenhonderd internationale studenten. Mecanoo […]

Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen uit Warmenhuizen realiseert de duurzame nieuwbouw voor het Amsterdam University College (AUC) in Amsterdam-Oost.

Het door Mecanoo Architecten ontworpen gebouw vormt de nieuwe entree van het Science Park Amsterdam. Het AUC heeft een oppervlakte van bijna 6000 vierkante meter en biedt vanaf 2012 onderdak aan negenhonderd internationale studenten.

Mecanoo heeft in het ontwerp aansluiting gezocht bij een naastgelegen oude boerderij. Het nieuwe AUC vormt tegelijkertijd een sterk contrast met de zakelijke architectuur van de wetenschappelijke instituten in de nabijheid. De identiteit van het gebouw wordt bepaald door een zigzaggend dak. Door het geknikte dak ontstaat een zolder. Daar heeft de architect de rustige studieplekken en de bibliotheek gesitueerd. Verder biedt het gebouw een restaurant, klaslokalen, projectkamers en vergaderzalen.

Reageer op dit artikel