nieuws

Danshuis in Amsterdam van de baan

bouwbreed

De bouw van Danshuis Amsterdam in Amsterdam-Oost is definitief van de baan. De exploitatie is wegens het wegvallen van een huurder niet sluitend te krijgen. Woningbouwvereniging Stadgenoot heeft daarom de samenwerking met de toekomstige exploitant opgezegd. De bouw van choreografische ateliers, lesstudio’s en werkplaatsen voor professionele dansgezelschappen hing al langer aan een zijden draad. Eind […]

De bouw van Danshuis Amsterdam in Amsterdam-Oost is definitief van de baan. De exploitatie is wegens het wegvallen van een huurder niet sluitend te krijgen. Woningbouwvereniging Stadgenoot heeft daarom de samenwerking met de toekomstige exploitant opgezegd.

De bouw van choreografische ateliers, lesstudio’s en werkplaatsen voor professionele dansgezelschappen hing al langer aan een zijden draad. Eind vorig jaar verleende de gemeente nog een paar maanden uitstel.

Het schrappen van het Danshuis slaat een gat in de ontwikkeling van de nieuwe wijk Oostpoort. Ontwikkelingscombinatie OCP, een combinatie van Stadgenoot, Ymere en Bouwfonds, gaat onderzoek doen naar de nieuwe invulling van de locatie.

Reageer op dit artikel