nieuws

BRAVO voor bereikbaarheid

bouwbreed

Acht projecten moeten ervoor zorgen dat de regio rond Woerden – van Oudenrijn tot en met Bodegraven – bereikbaar blijft. Drie van de acht zijn inmiddels al klaar.

BRAVO staat voor Brede Regionale Aanpak Voorkomt Oponthoud. Het is een samenwerking van de provincie Utrecht, Rijkswaterstaat, het Bestuur Regio Utrecht en de gemeenten Bodegraven, Woerden, Montfoort, Nieuwegein en Utrecht waarin ook de vergroting van de capaciteit van de A12 valt.

De aansluiting Harmelen en Woerden (7 en 5 op de kaart) en de aansluiting van Harmelen op de Veldhuizerweg (9) zijn inmiddels al klaar. De zuidelijke Randweg Woerden (3) is in uitvoering.

De projecten zijn op stapel gezet om de bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid van de regio te vergroten.

Momenteel gaat het verkeer nog grotendeels door de kernen van Woerden en Harmelen

Als eerste project komt nu de zuidwestelijke randweg Harmelen (6a-b) in uitvoering. Volgens planning moet het werk halverwege dit jaar beginnen en half 2013 klaar zijn. De oostelijke randweg Harmelen start dan in het tweede kwartaal van 2012. De uitvoering daarvan duurt ruim een jaar.

De westelijke randweg Woerden is begin 2013 aan de beurt en moet twee jaar later klaar zijn. Als laatste staat de oostelijke randweg Woerden op het rooster, in 2015. Dit werk kan in het derde kwartaal van 2017 opgeleverd worden.

Dankzij de verbreding van de A12 tussen Woerden en het Gouwe-aquaduct is de doorstroming op de rijksweg al aanzienlijk verbeterd. De bereikbaarheid van de kernen en de bedrijventerreinen blijft echter nog achter. Dat leidt tot sluipverkeer. Met de nieuwe projecten zou daar een einde aan moeten komen, menen de BRAVO-partijen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels