nieuws

Bouwproductie in vierde kwartaal 6 procent lager

bouwbreed

De krimp in de bouw houdt aan, maar is ondanks de vroeg ingevallen winter minder dan in de voorgaande kwartalen. In het vierde kwartaal van 2010 lag de productie 6 procent lager dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In het derde kwartaal van 2010 kromp de sector nog met 8,3 […]

De krimp in de bouw houdt aan, maar is ondanks de vroeg ingevallen winter minder dan in de voorgaande kwartalen. In het vierde kwartaal van 2010 lag de productie 6 procent lager dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In het derde kwartaal van 2010 kromp de sector nog met 8,3 procent, in het tweede kwartaal met 10 procent. Het eerste kwartaal van vorig jaar bracht de bouw de grootste slag toe: de productie verminderde met 16,7 procent.

Terwijl de bouw blijft krimpen, zit de Nederlandse economie in de lift. In het vierde kwartaal van 2010 was de groei 2,4 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Daarmee kwam de economische groei voor 2010 uit op 1,7 procent.

Reageer op dit artikel