nieuws

Betonblok van BIA lichter dan lichtbeton

bouwbreed Premium

Beton Industrie Arts (BIA) uit Medemblik brengt een blok op de markt dat zo’n 30 procent lichter is dan bouwblokken van lichtbeton. Het BIA Ecoblok meet 297 bij 190 millimeter, met een dikte van 100, 120 of 140 millimeter. Het is bedoeld voor het stapelen van dragende binnenmuren en scheidingswanden. Het heeft een druksterkte van […]

Beton Industrie Arts (BIA) uit Medemblik brengt een blok op de markt dat zo’n 30 procent lichter is dan bouwblokken van lichtbeton. Het BIA Ecoblok meet 297 bij 190 millimeter, met een dikte van 100, 120 of 140 millimeter. Het is bedoeld voor het stapelen van dragende binnenmuren en scheidingswanden. Het heeft een druksterkte van 15 N/mm2 en een gewicht van 7 kilo per stuk bij een dikte van 100 millimeter. In het BIA Ecoblok zitten duimgaten. De koppen zijn geprofileerd en de stootvoegen hoeven niet verlijmd te worden. Volgens Beton Industrie Arts is een geluidsisolatie van 41 dB bereikbaar bij tweezijdig stucwerk op blokken van 100 millimeter dik. Het BIA Ecoblok is een aanvulling op de bestaande reeks BIA HLE-blokken.

Reageer op dit artikel