nieuws

Bebouwing Hoeks duin alleen onder strikte voorwaarden

bouwbreed

De deelraad van Hoek van Holland tolereert woningbouw in het duingebied, mits de toeristisch-recreatieve functie hierdoor niet wordt benadeeld. Dit schrijft de Hoekse deelraad in een advies aan B en W van Rotterdam.

Het college neemt binnenkort een besluit over de uitvoering van het in Hoek van Holland omstreden woningbouwproject Kaap de Goede Hoek van ontwikkelaar AM.

De deelraad stelt een aantal harde voorwaarden aan het project. Een van de eisen luidt dat er een hotel wordt opgenomen in het bouwplan. Dat geeft bezoekers van de badplaats de mogelijkheid hun verblijf te verlengen. Een andere eis is dat er niet alleen woningen in de hogere prijsklassen worden gebouwd, maar dat de nieuwe wijk ook bereikbaar wordt voor lagere inkomens.

Eerder al werd ’horizonvervuilende’ hoogbouw uit het bouwplan geschrapt waardoor het aantal te bouwen woningen terug ging van 650 naar 320.

De deelraad wil ook de garantie dat tijdens de bouw de huidige strandpaviljoens goed bereikbaar blijven.

Reageer op dit artikel