nieuws

Bamboekozijnen in renovatieproject Limburg

bouwbreed

Wonen Limburg en Helwig Kozijnen gaan vandaag bamboe kozijnen inbouwen bij een renovatieproject in twee woningen in het Limburgse dorpje Montfort. Het gaat om een pilotproject, tevens een primeur voor Limburg. Dat maakten Wonen Limburg en Helwig Kozijnen gisteren bekend. Volgens de initiatiefnemers is bamboe een sterke, ecologisch verantwoorde grassoort. Door de dichte structuur krijgen […]

Wonen Limburg en Helwig Kozijnen gaan vandaag bamboe kozijnen inbouwen bij een renovatieproject in twee woningen in het Limburgse dorpje Montfort. Het gaat om een pilotproject, tevens een primeur voor Limburg. Dat maakten Wonen Limburg en Helwig Kozijnen gisteren bekend.

Volgens de initiatiefnemers is bamboe een sterke, ecologisch verantwoorde grassoort. Door de dichte structuur krijgen houtwormen geen kans in de bamboekozijnen die bovendien rot- en vochtbestendig zijn. Het hout is afkomstig van een snelgroeiende, houtachtige winterharde soort. Hoewel het eruitziet als een hardhouten kozijn, wordt er geen boom voor gekapt, aldus beide initiatiefnemers.

Reageer op dit artikel