nieuws

Aruba maakt dankbaar gebruik van zon en wind

bouwbreed

TNO gaat een weg met zonnecellen aanleggen op Aruba. Dat kondigde minister-president Mike Eman aan op de marktdag voor de pps-projecten op het eiland.

De weg met zonnecellen betreft een fietspad met een lengte van 500 meter. Het materiaal van dit pad bestaat uit geruwd glas met zonnecellen, waarvan de energie bijvoorbeeld kan worden gebruikt als verlichting.

Minister-president Eman maakte meteen gebruik van de gelegenheid om de aanleg van een tweede windmolenpark aan te kondigen. Na ‘Vader Piet’ volgt op korte termijn de procedure voor een tweede park met een vergelijkbare capaciteit. De molens leveren 20 procent van alle stroom op Aruba waarmee het percentage windenergie klimt naar 40.

MNO Vervat en BAM bouwden enkele jaren geleden de windmolens via een private investeerder die de stroom mag leveren aan de energiemaatschappij. Het nieuwe park zal via een vergelijkbare constructie op de markt komen.

> Pagina 2: arubaanse bouwer hikt aan tegen pps

Reageer op dit artikel