nieuws

Ziekenhuis kiest voor demontabele garage

bouwbreed Premium

Het Groene Hartziekenhuis in Gouda heeft een tijdelijke parkeergarage in gebruik genomen. Over vijf jaar wordt de constructie weer gedemonteerd. De stalen onderdelen en betonnen vloerdelen kunnen dan worden hergebruikt. Het is een ModuPark-garage, ontwikkeld door Ballast Nedam, Grontmij/Parkconsult en Oostingh Staalbouw. Hij biedt ruimte aan 150 auto’s. Dat is nodig, omdat een aantal parkeerplaatsen […]

Het Groene Hartziekenhuis in Gouda heeft een tijdelijke parkeergarage in gebruik genomen. Over vijf jaar wordt de constructie weer gedemonteerd.

De stalen onderdelen en betonnen vloerdelen kunnen dan worden hergebruikt. Het is een ModuPark-garage, ontwikkeld door Ballast Nedam, Grontmij/Parkconsult en Oostingh Staalbouw. Hij biedt ruimte aan 150 auto’s. Dat is nodig, omdat een aantal parkeerplaatsen elders op het terrein tijdelijk vervallen vanwege de nieuwbouw voor het ziekenhuis.

Een ModuPark-garage heeft een flexibele plattegrond. De capaciteit is eenvoudig aan te passen. De garage in Gouda heeft drie verdiepingsvloeren, maar de constructie kan standaard worden uitgebreid tot vijf bouwlagen. Ballast Nedam stelt dat het ModuPark-systeem flexibel en duurzaam is. In Nederland staan reeds meerdere ModuPark-garages. Dat het inderdaad mogelijk is om de constructie te demonteren en hergebruiken, bewijst een garage in Eindhoven. Hij stond eerder bij het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.

Reageer op dit artikel