nieuws

Vraag naar Bouwgarant stijgt

bouwbreed

De vraag naar Bouwgarant is in 2010 gestegen. De totale bouwomzet die via de stichting was verzekerd bedroeg afgelopen jaar ruim 270 miljoen euro, ruim 13 procent meer dan in 2009.

Dat meldt de Stichting Bouwgarant. 52 Bij bouwgarant aangesloten bedrijven gingen afgelopen jaar failliet. In 2009 waren dat er veertig. Daar staan echter 119 nieuwe inschrijvers tegenover. De schade als gevolg van faillissementen viel mee, omdat veel opdrachtgevers een garantie hadden afgesloten, meldt de organisatie. “Wel betekent dit een toenemende schadelast voor BouwGarant en verzekeraars waardoor de premies in 2011 zijn gestegen”, aldus de stichting.

Stichting BouwGarant is in 1995 opgericht om particulieren meer zekerheid en vertrouwen te bieden bij het inschakelen van een aannemer. De stichting garandeert onder andere het herstel van gebreken en de afbouw van een huis als de aannemer tijdens de bouw failliet gaat.

Begin dit jaar waren in totaal 1662 bouwondernemingen bij Bouwgarant aangesloten.

Reageer op dit artikel