nieuws

Vlaardingen stelt besluit nieuwbouw stadhuis uit

bouwbreed

Het college van b en w in Vlaardingen heeft het besluit over de bouw van een nieuw stadskantoor met vier maanden uitgesteld

B en B zouden deze maand de knoop doorhakken over nieuwbouw. Maar nieuwe berekeningen van wethouder Ten Have (financiën) wijzen uit dat renovatie van het bestaande stadskantoor mogelijk goedkoper is. Ten Have becijferde dat er veel minder ambtenaren in het nieuwe gebouw komen te werken dan was uitgerekend. Niet alleen wil de gemeente over acht jaar 250 ambtenaren minder hebben, er zijn ook tientallen ambtenaren met een werkplek buiten het stadhuis.
B en W hadden aanvankelijk een voorkeur voor nieuwbouw. Zij baseerden zich onder meer op een rapport van Twynstra Gudde, dat concludeert dat renovatie duurder uitvalt dan nieuwbouw. Architectenbureau Kraaijvanger Urbis had al een ontwerp gemaakt. Dit ontwerp werd onlangs met het oog op de personele afslanking aangepast

Reageer op dit artikel