nieuws

Spanning in staalmarkten

bouwbreed

Pas de begrotingen maar aan. En flink ook. De prijsstijgingen in de staalhoek lopen bepaald niet op hun laatste benen. Betonstaal werd afgelopen week een tientje per ton duurder. Balkstaal zelfs 25 euro. Per leverancier zijn de verschillen aanzienlijk. Uiteindelijk zal iedereen over de brug komen. Band- en plaatstaal steeg zelfs tot 40 euro in […]

Pas de begrotingen maar aan. En flink ook. De prijsstijgingen in de staalhoek lopen bepaald niet op hun laatste benen.

Betonstaal werd afgelopen week een tientje per ton duurder. Balkstaal zelfs 25 euro. Per leverancier zijn de verschillen aanzienlijk. Uiteindelijk zal iedereen over de brug komen. Band- en plaatstaal steeg zelfs tot 40 euro in prijs.

De boosdoeners achter de prijsstijgingen dragen verschillende namen. Genoemd worden de overstromingen in Australië, waar de mijnbouw flinke tikken krijgt. Ook stagneert de aanvoer van cokes.

Zand en grind kunnen niet anders dan duurder worden. Het hoge water drijft de prijzen op.

De prijzen van zowel hard- als zachthout verroeren zich niet. Afgelopen jaar namen de prijzen van hout en kunststof met een slordige 30 procent toe. De prijsstijging bij de kozijnen van beide materialen hield gelijke tred. Aluminium profiteert want dat metaal werd slechts 20 procent duurder.

De kunststof pvc werd afgelopen week 4 procent duurder. HDPE steeg 7 procent in prijs. PP won 5 procent terrein. Verdere prijsstijgingen zijn gezien de aantrekkende vraag op de wereldmarkten in aantocht.

De handelaren in non ferrometalen houden de adem in. De prijzen houden zich nog koest maar dat kan prima stilte voor de storm zijn.

(NBI)

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels