nieuws

Pps levert voordeel op van 4 tot 6 miljard euro per jaar

bouwbreed Premium

Als alle projecten die daarvoor in aanmerking komen in publiek-private samenwerking worden uitgevoerd, levert dat de overheden per jaar een voordeel op van 4 tot 6 miljard euro. Dat zegt de voorzitter van PPS Netwerk Willem Vermeend.

“Het voordeel kan zelfs nog groter zijn, hebben we berekend. Want we zijn ervan uitgegaan dat alle traditioneel gerealiseerde projecten ook perfect worden uitgevoerd. In de praktijk is dat lang niet altijd het geval, want meer dan de helft daarvan loopt uit de tijd en het budget. Dus kun je hoger uitkomen”, aldus Vermeend die in de tijd dat hij samen met Gerrit Zalm het ministerie van Financiën bestierde, pps op de kaart heeft gezet.

In zijn ogen wordt het echter nog veel te weinig toegepast. Maar daarin zal in deze kabinetsperiode verandering komen, is zijn stellige overtuiging. “Het staat nu uitdrukkelijk in het regeerakkoord. Bovendien is er gebrek aan geld om noodzakelijke projecten uit te voeren. Dus overheden moeten wel. In het verleden waren we bij wijze van spreken te rijk voor pps Dat is door de crisis over.”

> Pagina 5: ‘kabinet moet pps stimuleren of zelfs ook verplichten’

Reageer op dit artikel