nieuws

Ontwikkelaars tegen slot kantorenbouw

bouwbreed

De kantorenbranche heeft volgens de NVB dringend behoefte aan jaarlijks 500.000 tot een half miljoen vierkante meter nieuwbouw. Wie de sector op slot wil gooien, roept volgens de brancheorganisatie van ontwikkelende bouwers nieuwe problemen over zich af.

“Een debat of er een slot moet komen op de nieuwbouw van kantoren, is mosterd na de maaltijd”, zegt NVB-directeur Nico Rietdijk. “In de topjaren werd jaarlijks 2 miljoen vierkante meter kantoorruimte opgeleverd, vorig jaar nog maar 600.000 meter. De sector heeft dus een flinke jas uitgedaan.”

De NVB vindt dat de kantorenmarkt zich moet kunnen blijven verjongen om in te spelen op de trend van het nieuwe werken. De ontwikkelaars dringen erop aan jaarlijks een tot anderhalf miljoen vierkante meter aan “oude rommel” aan de bestaande kantorenvoorraad te onttrekken.

Reageer op dit artikel