nieuws

OMA ontwerpt nieuwe stations in Hongkong

bouwbreed Premium

Architectenbureau OMA steekt de metrostations van Hongkong in een nieuw jasje. Dat gebeurt in opdracht van de Mass Transit Railway Corporation (MTR). Die verzorgt in de Chinese metropool het metrovervoer én de snelle treinverbindingen met de luchthaven en het Chinese achterland. Het nieuwe gezicht dat Oma voor MTR ontwikkelt, wordt eerst gerealiseerd op twee metrostations. […]

Architectenbureau OMA steekt de metrostations van Hongkong in een nieuw jasje. Dat gebeurt in opdracht van de Mass Transit Railway Corporation (MTR). Die verzorgt in de Chinese metropool het metrovervoer én de snelle treinverbindingen met de luchthaven en het Chinese achterland. Het nieuwe gezicht dat Oma voor MTR ontwikkelt, wordt eerst gerealiseerd op twee metrostations. Die zullen dienen als prototype voor het hele metronet. OMA’s denktank AMO voert een analyse uit van zaken als gebruik van de stations, de relatie met de omgeving, het karakter en de merkbeleving. In samenwerking met verschillende universiteiten geeft het bureau vervolgens de Railway Vision 2020 vorm. Een en ander gebeurt vanuit de OMA-vestiging in Hongkong. De eerste stations komen naar verwachting nog voor 2020 in gebruik.

Reageer op dit artikel