nieuws

Oefenen met zand, klei en slib

bouwbreed

Pim Werner, docent van het Maritiem Instituut Willem Barentsz op Terschelling, demonstreert de nieuwe sleephoppersimulator van het instituut. Dankzij compleet nieuwe software kunnen leerlingen met alle grondsoorten zoals zand, klei en slib oefenen. Voorheen konden cursisten en leerlingen alleen met zand trainen. De sleephoppersimulator maakt onderdeel uit van de brugsimulator. De nieuwe module kostte 400.000 […]

Pim Werner, docent van het Maritiem Instituut Willem Barentsz op Terschelling, demonstreert de nieuwe sleephoppersimulator van het instituut. Dankzij compleet nieuwe software kunnen leerlingen met alle grondsoorten zoals zand, klei en slib oefenen. Voorheen konden cursisten en leerlingen alleen met zand trainen. De sleephoppersimulator maakt onderdeel uit van de brugsimulator. De nieuwe module kostte 400.000 euro. De Vereniging van Waterbouwers en het Noorse Kongsberg Maritime ontwikkelden het oefeninstrument in samenwerking met de zeevaartschool.Foto: Noordoost

Reageer op dit artikel