nieuws

ODE aan de sloop

bouwbreed

ODE aan de sloop

Terwijl links druk wordt gebouwd aan kavel 2 van het omvangrijke Amsterdamse bouwproject ODE – afkorting van Oosterdokseiland – is rechts op kavel 6 een Caterpillar 385B L met een 36 meter lange arm druk bezig om hap voor hap het monumentale sorteercentrum van PTT Post te ontmantelen.

Na jaren van aarzeling en tijdelijk gebruik als museumdependance is de gemeente Amsterdam toch door de knieën gegaan. De sloop van het in de jaren zestig gebouwde betonnen complex is een klus waaraan Oudt Zwanenburg Grond- en Sloopwerken, dochteronderneming van de Amsterdamse Steenkorrel Groep, nog maanden werk zal hebben. Op dit moment is nog niet bekend wat er op kavel 6 van ODE zal worden teruggebouwd.

Met een bouwvolume van 225.000 vierkante meter is ODE een van de grootste binnenstedelijke projecten in West-Europa, aldus opdrachtgever Ontwikkeling Amsterdam, een samenwerkingsverband van MAB Development en de Europese vastgoedinvesteerder Meyer Bergman.

Reageer op dit artikel