nieuws

Midreth vraagt uitstel van betaling

bouwbreed

Midreth lijkt alsnog kopje onder te gaan. De Mijdrechtse bouwer, die al langer in financieel zwaar weer verkeert, koerst af op een faillissement. De bouwonderneming heeft vrijdag een verzoek tot surseance van betaling ingediend bij de rechtbank. Midreth kampt naar eigen zeggen met een onoplosbaar liquiditeitstekort. Uitstel van betaling moet de aannemer enige lucht geven […]

Midreth lijkt alsnog kopje onder te gaan. De Mijdrechtse bouwer, die al langer in financieel zwaar weer verkeert, koerst af op een faillissement.

De bouwonderneming heeft vrijdag een verzoek tot surseance van betaling ingediend bij de rechtbank. Midreth kampt naar eigen zeggen met een onoplosbaar liquiditeitstekort. Uitstel van betaling moet de aannemer enige lucht geven die nodig is om een reddingsplan op te stellen.

Onderaannemers van Midreth hebben inmiddels eieren voor hun geld gekozen. Op diverse bouwplaatsen in het land hebben zij hun spullen gepakt. Dat gebeurde onder meer in Alkmaar, waar wordt gewerkt aan de bouw van appartementencomplex Oranjehof. Volgens sommige bedrijfjes is de betalingsachterstand opgelopen tot zes maanden.

Stedelijk

Ook op het bouwterrein van het Stedelijke Museum in Amsterdam – het grootste project dat Midreth in uitvoering heeft – heeft inmiddels een groot deel van de onderaannemers het werk neergelegd.

Vorig jaar oktober werd al duidelijk dat de financiële positie van de Mijdrechtse aannemer wankel is. Het bedrijf leek echter van de ondergang gered door een stevige kapitaalinjectie van enkele investeerders, waaronder vastgoedondernemer Cor van Zadelhoff en Rabo Invest.

Onder druk van de geldschieters schrapte Midreth in december bijna vijftig van de 175 arbeidsplaatsen. Bovendien werd recentelijk het Utrechtse voetbalstadion Galgenwaard in de etalage gezet.

FNV Bouw was vrijdagmiddag nog niet officieel op de hoogte van de benarde positie van Midreth. De bond maakt zich echter grote zorgen over een eventueel faillissement. “We zullen onze leden bijstaan en ingrijpen bij onregelmatigheden. Meer kunnen we op dit moment eigenlijk niet zeggen”, laat woordvoerder Renée de Vries weten.

De financiële problemen bij Midreth houden verband met de crisis, maar ook met het debacle met het Scheringamuseum, dat door het faillissement van de DSB Bank nooit kon worden afgebouwd. Midreth leed over 2009 een operationeel verlies van bijna 8 miljoen euro.

Reageer op dit artikel