nieuws

Luchtdicht casco basis energieneutrale woning

bouwbreed Premium

GreenTech Homes, een groep ondernemers, architecten, fabrikanten en ingenieurs in Leusden, ontwikkelde een totaalconcept voor een zeer energiezuinige woning

Met dit Passief Zero Ready voldoet een woning nu al aan de epc-norm van 0,4 voor 2015.
Het betreft een woning met hybride houtskeletbouwwanden die onder hoge druk en temperatuur met Biobased Foam (schuim uit reststoffen) worden gevuld. De aansluitingen van de buitencomponenten zijn zo gedicht dat warmteverliezen door kieren en naden uitgesloten zijn.
Bijkomend voordeel is volgens de bedenkers dat de woning is up te graden tot energieneutrale woning. Zo zijn er voorzieningen waarmee eenvoudig systemen zijn te laten installeren om duurzame energie op te wekken. De bedoeling is de woningen industrieel te bouwen in de houtskeletbouwproductiestraat van de Ursem Bouwgroep in Wognum.

Reageer op dit artikel