nieuws

Limburg subsidieert zonnepanelen

bouwbreed

Woningbezitters kunnen dit jaar subsidie krijgen op zonnepanelen voor hun huis. De provincie Limburg betaalt 30 procent van de aankoop- en installatiekosten van zonnepanelen als subsidie. De subsidie bedraagt maximaal 1000 euro per woning. Met deze eenjarige regeling wil Limburg een bijdrage leveren aan bestrijding van het broeikaseffect en aan omschakeling naar de opwekking van […]

Woningbezitters kunnen dit jaar subsidie krijgen op zonnepanelen voor hun huis. De provincie Limburg betaalt 30 procent van de aankoop- en installatiekosten van zonnepanelen als subsidie. De subsidie bedraagt maximaal 1000 euro per woning.

Met deze eenjarige regeling wil Limburg een bijdrage leveren aan bestrijding van het broeikaseffect en aan omschakeling naar de opwekking van duurzame energie. Ook wil de provincie hiermee werkgelegenheid stimuleren.

“Limburg besteedt al veel geld aan de bestrijding van de economische crisis. Door middel van deze subsidie geeft de Provincie weer een impuls voor het Limburgse Midden en Kleinbedrijf”, aldus gedeputeerde Noël Lebens. Vanuit zijn programma Investeren in Steden en Dorpen geeft hij ook 3 ton aan dit project.

Reageer op dit artikel