nieuws

LEED Platinum voor kantoorgebouw TransPort

bouwbreed Premium

Het hoofdkantoor van transavia.com en Martinair op luchthaven Schiphol heeft een LEED Platinum-certificaat behaald. Het is volgens Architectenbureau Paul de Ruiter, dat tekende voor het ontwerp, voor het eerst dat dit internationale duurzaamheidskeurmerk in Nederland is toegekend aan een nieuw gebouw. LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) beoordeelt bouwwerken op vijf milieuthema’s. Het TransPort-gebouw […]

Het hoofdkantoor van transavia.com en Martinair op luchthaven Schiphol heeft een LEED Platinum-certificaat behaald. Het is volgens Architectenbureau Paul de Ruiter, dat tekende voor het ontwerp, voor het eerst dat dit internationale duurzaamheidskeurmerk in Nederland is toegekend aan een nieuw gebouw. LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) beoordeelt bouwwerken op vijf milieuthema’s. Het TransPort-gebouw op Schiphol heeft aan de zuidgevel lamellen, die de koellast van het gebouw verminderen. De noordgevel laat juist veel daglicht toe. Een installatie voor warmte-koudeopslag regelt het binnenklimaat. In het dak is 900 vierkante meter aan zonnecellen verwerkt.Eerder al kreeg het gebouw TransPort een Breeam-certificaat.

Reageer op dit artikel