nieuws

kort eco

bouwbreed

‘Sociale partners doen niets voor zzp’er’ Vakbond FNV Zelfstandigen Bouw vindt dat de vakcentrales en de werkgeversorganisaties de kleine zelfstandigen (zzp’ers) buitenspel zetten. In een nieuw werkgelegenheidsplan van de sociale partners wordt veel geld uitgetrokken voor de werknemers, maar niets voor de zelfstandigen. Voorzitter Charles Verhoef van FNV Zelfstandigen Bouw is woedend over het conceptplan. […]

‘Sociale partners doen niets voor zzp’er’

Vakbond FNV Zelfstandigen Bouw vindt dat de vakcentrales en de werkgeversorganisaties de kleine zelfstandigen (zzp’ers) buitenspel zetten. In een nieuw werkgelegenheidsplan van de sociale partners wordt veel geld uitgetrokken voor de werknemers, maar niets voor de zelfstandigen. Voorzitter Charles Verhoef van FNV Zelfstandigen Bouw is woedend over het conceptplan.

De sociale partners willen onder meer een persoonlijk budget in het leven roepen waarvan mensen een opleiding kunnen betalen. Hiermee is 1,5 miljard euro overheidsgeld gemoeid. Dat geld is uitdrukkelijk bestemd voor werknemers. De zzp’er, die geen werknemer is maar volgens Verhoef net zo goed behoefte heeft aan bijscholing, komt er volgens de vakbond bekaaid vanaf. “Vakcentrale FNV heeft de mond vol van goede behandeling van zelfstandige ondernemers zonder personeel, maar als puntje bij paaltje komt, zet zij deze groep buitenspel.” Verhoef herinnert de sociale partners eraan dat zij de afgelopen tijd herhaaldelijk hebben gepleit voor een betere positie van de zzp’er.

Volgens een woordvoerster van vakcentrale FNV spelen zzp’ers wel degelijk een rol in de nieuwe plannen. Inhoudelijk wil zij echter niets kwijt over de plannen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels