nieuws

‘Investeer en bouw meer in de stad’

bouwbreed Premium

Bouwen in de steden moet makkelijker worden, dat vindt de brede coalitie ‘Nu de stad!’ van marktpartijen, overheden en de Stichting Natuur en Milieu. Volgens het samenwerkingsverband is het denken over het bouwen van woningen en het aanleggen van bedrijventerreinen nog steeds gericht op groei. Maar in delen van Nederland wordt krimp zichtbaar en zijn […]

Bouwen in de steden moet makkelijker worden, dat vindt de brede coalitie ‘Nu de stad!’ van marktpartijen, overheden en de Stichting Natuur en Milieu.

Volgens het samenwerkingsverband is het denken over het bouwen van woningen en het aanleggen van bedrijventerreinen nog steeds gericht op groei. Maar in delen van Nederland wordt krimp zichtbaar en zijn de gevolgen van een langdurige economische crisis te zien. Steeds meer bouwen buiten de stad trekt de steden leeg en dat is slecht voor het vestigingsmilieu en de concurrentiepositie ten opzichte van het buitenland. De baten van binnenstedelijk bouwen zouden daarnaast veel hoger zijn dan buitenstedelijk. De samenwerkende partijen roepen daarom op zoveel mogelijk te investeren en te bouwen in de stad, want de stad heeft de toekomst.

> pagina 11: Versterk de steden

Reageer op dit artikel