nieuws

Inpakklus Eusebius

bouwbreed Premium

ArnhemEr was vertraging in de productie van het doek en daarna gooide het winterweer roet in het eten

Maar deze week is eindelijk begonnen met het inpakken van de Eusebiustoren in Arnhem. Abseilers van Rotterdam Ringing bevestigen de doeken aan een frame op de steigers rondom de kerktoren, die anderhalf jaar geleden zijn neergezet door Dejo Steigers uit Hoevelaken. Het doek is ontworpen door het bureau Diep Arnhem en bevat een schematische afbeelding van de Eusebiustoren met daarover blauwe klokken. Het is ongeveer 8000 vierkante meter groot en gedrukt in een hangar bij vliegveld Weeze. Rotterdam Ringing hoopt het plaatsen van het steigerdoek, afhankelijk van het weer, in ongeveer anderhalve week te klaren. Dan is de Arnhemse toren het grootste ingepakte gebouw in Nederland. Naar verwachting zal de Eusebiustoren tien jaar in de steigers staan. De gemeente Arnhem schat dat de restauratie van de kerk zo’n 60 miljoen euro gaat kosten.
Foto: APA/Sjef Prins; tekst: APA

Reageer op dit artikel