nieuws

Ingenieurs Arcadis duiken in metroproject Rennes

bouwbreed

Arcadis ontwerpt de tweede metrolijn in de Franse stad Rennes. Het werk levert het ingenieursbureau 8 miljoen euro op. Arcadis werkt bij het project samen met Egis Rail en Iosis. Het bureau was ook al betrokken bij de aanleg van de eerste metrolijn in Rennes. De nieuwe lijn krijgt een lengte van 14 kilometer. Over […]

Arcadis ontwerpt de tweede metrolijn in de Franse stad Rennes. Het werk levert het ingenieursbureau 8 miljoen euro op. Arcadis werkt bij het project samen met Egis Rail en Iosis. Het bureau was ook al betrokken bij de aanleg van de eerste metrolijn in Rennes.

De nieuwe lijn krijgt een lengte van 14 kilometer. Over een afstand van 10 kilometer duikt de verbinding ondergronds. Een gedeelte van het traject krijgt een geboorde tunnel, andere stukken worden uitgegraven en later overdekt. Aan de lijn komen vijftien stations.

Reageer op dit artikel