nieuws

Houtsector brengt eigen innovatiekansen in kaart

bouwbreed

De houtsector heeft zijn eigen innovatiekansen in beeld gebracht. Een door Inno-hout uitgevoerde studie geeft een overzicht met kansrijke opties die het materiaal biedt in alle fases van de levenscyclus. Het gaat daarbij om technologische hoogstandjes zaken die kunnen bijdragen aan verbetering van het bedrijfsresultaat. Het rekenen met levenscyclusanalyses om de prestaties van een (houten) […]

De houtsector heeft zijn eigen innovatiekansen in beeld gebracht. Een door Inno-hout uitgevoerde studie geeft een overzicht met kansrijke opties die het materiaal biedt in alle fases van de levenscyclus. Het gaat daarbij om technologische hoogstandjes zaken die kunnen bijdragen aan verbetering van het bedrijfsresultaat. Het rekenen met levenscyclusanalyses om de prestaties van een (houten) product in beeld te brengen ten opzichte van andere materialen vraagt echter om door de hele industrie geaccepteerde rekenmethodes. Daarvoor zou een breedgedragen aanpak moeten worden ontwikkeld. De rapportage is te downloaden op www.innohout.nl.

Reageer op dit artikel