nieuws

Haven Amsterdam trekt weer vastgoed

bouwbreed

De Amsterdamse zeehavens zijn in trek voor de ontwikkeling van logistiek vastgoed. Van de 200.000 vierkante meter die momenteel in Nederland in aanbouw is, verrijst de helft in Amsterdam, meldt het havenbedrijf trots.

In het westelijk havengebied gonst het van de activiteit. In het Atlaspark werd afgelopen jaar de meeste grond uitgegeven: 18 hectare. Een van de afnemers is de Fetim Groep, die producten verhandeld voor de bouw- en doe-het-zelfsector. Andere investeerders in het Atlaspark zijn de logistieke firma DSV en kledingconcern G-Star. De positie van Amsterdam als belangrijkste ‘benzine- en dieselhub van West-Europa’ werd ondersteund met de uitgave van zes hectare ‘voor onder meer olieterminals en duurzame energie.

Herstructurering

Ook in de Minervahaven werd grond uitgegeven. Deze haven ligt op de zuidelijke IJ-oever aan de westzijde van de Amsterdams binnenstad. Deze haven maakt momenteel een herstructurering door. Traditionele houtoverslag en houtbewerking maken plaats voor activiteiten die meer zijn gericht op de stad zelf. Voorbeelden daarvan zijn aannemers-, loodgieters en schilderbedrijven. Zij krijgen in dit gebied gezelschap onder meer ontwerpstudio’s en architectenbureaus.

Reageer op dit artikel