nieuws

Deel IMAX-theater Rotterdam ingestort

bouwbreed

Bij sloopwerkzaamheden is gistermiddag een deel van het oude IMAX-theater aan de Leuvehaven ingestort. Delen van de constructie kwamen op de weg terecht. Er vielen geen gewonden.

“We waren aan de waterkant voorzichtig aan het slopen toen aan de voorkant ineens het 30 meter hoge trappenhuis losliet en omviel”, vertelt een medewerker van C.A. de Groot Sloopbedrijf. “Gelukkig is hij precies op de juiste plek geknikt, want anders was de hele constructie op de weg terechtgekomen.”
Op het asfalt van de Schiedamsedijk ligt puin en staat een auto die door een deel van de brokstukken werd getroffen. De geschrokken eigenaresse vult schadeformulieren in. Aan de overkant van de weg, een meter of dertig van het gebouw, ligt een blok beton boven op het dak van een auto.
Volgens directeur Cees de Groot van het sloopbedrijf uit Alkmaar had zijn bedrijf de sloopmethode al aangepast. “Het gebouw zit raar in elkaar. Daarom sloopten we voorzichtig vak voor vak en hadden we extra weken ingepland en de prefab delen geschoord.” Volgens hem was het werk gistermiddag al stilgelegd voor overleg. “Onze mensen vertrouwden het niet en hebben het werk stilgelegd om te overleggen.”
Behalve het trappenhuis is ook een deel van de gevel naar beneden gekomen en een deel van de prefab vloeren. Een dubbellaagse wand van containers die op het fietspad was opgesteld, hield het grootste deel van de vallende materialen tegen.
Volgens sloopmedewerkers weigerde de gemeente Rotterdam toestemming te geven voor afsluiten van autobaan van de Schiedamsedijk. “In eerste instantie wilden ze alleen een schutting toestaan. Nog een geluk dat dit er stond.”

Reageer op dit artikel