nieuws

“De plek moet uitstekend zijn”

bouwbreed Premium

“Medio dit jaar hoopten we dat de goede trend van 2010 zou doorzetten

Dat lijkt nu toch tegen te vallen”, zegt Walter de Boer, directievoorzitter van Bouwfonds Nederland. Hij heeft met spijt de verwachte opleveringen voor 2011 naar beneden moeten bijstellen van zo’n 5000 opgeleverde woningen naar 4000. “Dan zitten we op het niveau van 2009. Als we dat halen zijn we al heel tevreden.” 2010 bleek onverwacht een goed jaar, met een lage rente en een hoog consumentenvertrouwen. “Nu stijgen de rentes, daalt het vertrouwen en worden banken strenger in het verstrekken van financiering.” De Boer ziet een verschuiving van consumentenvoorkeuren. “Meer dan voorheen moet de plek uitstekend zijn. We zien ook grotere verschillen tussen koperswensen. Mensen willen vaak óf dorps-landelijk óf centrum-stedelijk. Daar stemmen we onze toekomstige projecten op af. We herprogrammeren nu ook veel projecten die op stapel staan.”

Reageer op dit artikel