nieuws

Daas Baksteen verdient C2C-certificaat

bouwbreed

-Daas Baksteen heeft voor zijn ClickBrick systeem een cradle to cradle-certificaat (C2C) verdiend op het niveau zilver. De baksteenfabrikant heeft volgens kennisinstituut EPEA aangetoond dat dit droogstapelsysteem van strengpersstenen continu hergebruikt kan worden, of op een natuurlijke manier kan worden afgebroken. Volgens Daas is het bedrijf de eerste producent van keramisch gevelmaterialen dat dit certificaat […]

-Daas Baksteen heeft voor zijn ClickBrick systeem een cradle to cradle-certificaat (C2C) verdiend op het niveau zilver. De baksteenfabrikant heeft volgens kennisinstituut EPEA aangetoond dat dit droogstapelsysteem van strengpersstenen continu hergebruikt kan worden, of op een natuurlijke manier kan worden afgebroken.

Volgens Daas is het bedrijf de eerste producent van keramisch gevelmaterialen dat dit certificaat krijgt. De organisatie van het bedrijf is getoetst op vijf criteria van EPEA die strenger zijn dan de wetgeving. Daarbij gaat het om de zuiverheid van materialen, recyclingspotentieel, energieverbruik, waterbeheer en arbeidsomstandigheden.

Reageer op dit artikel