nieuws

Cursus assistent-uitvoerder boort nieuwe doelgroep aan

bouwbreed Premium

SOMA Bedrijfsopleidingen in Harderwijk en gww-praktijkopleider SPG Midden-Nederland breiden het reservoir voor uta-personeel flink uit. Zij introduceren een landelijke opleiding voor assistent-uitvoerder.

“Deze opleiding vult het gat tussen de bbl3 en de opleiding voor uitvoerder in de infra”, zegt Mark Griede, manager infra bij SPG Midden-Nederland. “Voor veel leerlingen bleek de stap naar de uitvoerdersopleiding te groot.” Dat is de opleiding die in Harderwijk wordt gegeven. De opleiding assistent-uitvoerder duurt een jaar en is in de loop van dit jaar gestart op vier locaties: Utrecht, Schiedam, Holten en Harderwijk.
Per groep is plaats voor circa vijftien leerlingen. In totaal zijn er dus al zestig leerlingen, zegt Griede. “De opleiding slaat aan. Op basis van de aanmeldingen vanuit het hele land blijkt grote behoefte te bestaan bij de infrabedrijven.”
De bedoeling is op termijn ook de uitvoerdersopleiding in Utrecht aan te bieden. Griede verwacht echter dat de gediplomeerde assistent-uitvoerders meestal niet aansluitend aan de uitvoerdersopleiding beginnen. “Eerst zullen ze ervaring in de praktijk willen opdoen. Maar als ze daarna de uitvoerdersopleiding alsnog willen volgen, zijn ze weer van harte welkom.”
De theorielessen vinden in de avonduren plaats. De praktijklessen bestaan uit opdrachten die de leerlingen moeten uitvoeren in het bedrijf waar ze werken. Griede: “Zo leren de cursisten de theorie direct toe te passen in de praktijk. Tegelijkertijd leren ze hun bedrijf beter kennen.” Op het cursusprogramma staan toegepaste wiskunde, zakelijke communicatie, bestekken, meten en uitzetten en projectuitvoering.

Reageer op dit artikel