nieuws

Corporatie Ymere lijft Goed Wonen in

bouwbreed Premium

Woningcorporatie Ymere is per 1 januari gefuseerd met de kleine woningcorporatie Goed Wonen (1

100 woningen).
De Amsterdamse corporatie die 82.500 woningen beheert, wil met het inlijven van de corporatie uit Sint Pancras, een dorpje bij Alkmaar, ook als regionale corporatie aan het werk gaan. Voor Goed Wonen was de grote bouwopgave en de grenzen aan de investeringscapaciteit de aanleiding voor de fusie. Ook heeft de kleine corporatie baat bij meer expertise. Tot nu toe was Ymere vooral actief in en om Amsterdam. De corporaties voerden al sinds 2009 gesprekken over samenwerking. Dat leidde dat jaar tot Kamervragen. Tweede Kamerleden vroegen zich af of het de bedoeling was dat Nederlands grootste corporatie nog groter zou worden. Goed Wonen zal binnenkort onder de naam Ymere Noord-Kennemerland verder gaan.

Reageer op dit artikel