nieuws

Brug in één keer op zijn plaats

bouwbreed Premium

RotterdamHet was even passen en meten, maar toen lag de tijdelijke passagiersbrug van de Rotterdamse cruiseterminal keurig op zijn plaats. De drijvende bok de Matador 2 vervoerde het gevaarte van de constructiewerkplaats van Birkhoff Staalbouw in Pernis over de Nieuwe Maas naar de Wilhelminapier. Daar zette de bok van Bonn & Mees haar op een […]

RotterdamHet was even passen en meten, maar toen lag de tijdelijke passagiersbrug van de Rotterdamse cruiseterminal keurig op zijn plaats. De drijvende bok de Matador 2 vervoerde het gevaarte van de constructiewerkplaats van Birkhoff Staalbouw in Pernis over de Nieuwe Maas naar de Wilhelminapier. Daar zette de bok van Bonn & Mees haar op een rij vierpotige kolommen, die eerder op de kade waren gebouwd. Vervolgens werd de constructie ter plekke afgemonteerd. De brug kan per direct passagiers van cruiseschepen ontvangen.

De passagiersbrug heeft een buisvormige schil van transparant zeildoek die voorzien is van een print. ‘s Avonds verandert het uiterlijk door de ringvormige ledverlichting die erop is aangebracht.

Plaatsen van een tijdelijk bouwwerk was nodig doordat de aanmeerplaats voor cruiseschepen 120 meter moest verplaatsen, in verband met de bouw van kantoor- en wooncomplex ‘De Rotterdam’. De stalen constructie overbrugt de afstand naar de passagiersterminal. Het is de bedoeling dat de brug vijf jaar in gebruik blijft.

Foto: Roel Dijkstra, tekst: Edo Beerda

Reageer op dit artikel