nieuws

Brieven

bouwbreed Premium

Nieuwe bouwen Nieuwe bouwen En wordt het er ook leuker op voor de branche? (‘Zet nieuwe bouwen breed in de markt’, Cobouw 12 januari). “De daadwerkelijke uitvoering van een project kan hierdoor zo worden gestroomlijnd dat het bouwproces in toenemende mate een industrieel proces wordt waarbij een gebouw vrijwel geheel bestaat uit in prefab gemaakte […]

Nieuwe bouwen

Nieuwe bouwen

En wordt het er ook leuker op voor de branche? (‘Zet nieuwe bouwen breed in de markt’, Cobouw 12 januari). “De daadwerkelijke uitvoering van een project kan hierdoor zo worden gestroomlijnd dat het bouwproces in toenemende mate een industrieel proces wordt waarbij een gebouw vrijwel geheel bestaat uit in prefab gemaakte standaard onderdelen”, stelt Arjan Schothorst, directeur van Schutte Bouw en Ontwikkeling.

Misschien is daardoor wel een deel van de weerstand te verklaren. Economische redenen zijn een belangrijke drijfveer om ‘het nieuwe bouwen’ gemeengoed te laten worden. Maar wordt het ook niet tijd om daarnaast te letten op arbeidsvreugde?

Dubbelrol

Gelet op de uitspraken van Brinkman in ‘Brandende Kwesties’ (4 december ), is het hoogst onverstandig de hem een dubbelrol te laten vervullen (‘Kritiek op dubbelrol Brinkman’, Cobouw 15 januari). Zijn uitspraken komen bij de kiezer niet geloofwaardig over, bij de rechtgeaarde bouwers evenmin.

Reageer op dit artikel