nieuws

Bouwmarkt profiteert van kwakkelende huizenmarkt

bouwbreed

Nederlandse bouwmarkten kunnen dit jaar rekenen op een bescheiden herstel van de omzet met 1,5 procent

Dat verwacht het economische bureau van ING.
De afgelopen twee jaar daalde de omzet nog met bijna 14 procent. De economen hebben becijferd dat de omzet van de bouwmarkten, waaronder Gamma, Praxis en Karwei, in 2011 uitkomt op 2,8 miljard euro. Dat is nog altijd 400 miljoen euro lager dan topjaar 2007.
De bouwmarkten behoren tot de branches die het zwaarst te lijden hadden onder de economische crisis. De belangrijkste oorzaak voor de krimp was de stagnatie op de huizenmarkt. “Een grove schatting is dat een derde deel van de bouwmarktomzet komt van verhuizende consumenten”, aldus de economen van ING.

Reageer op dit artikel