nieuws

Bouw B-Tower in Rotterdam ligt stil

bouwbreed

De bouw van de B-Tower aan de Hennekijnstraat in Rotterdam ligt nog steeds stil

Dat meldt Ronald van der Aard, woordvoerder van bouwbedrijf J.P. van Eesteren uit Rotterdam.
Op 21 oktober bezweek een deel van de laagbouw tijdens het storten van beton op de breedplaatvloeren. “De materialen zijn verwijderd, we inspecteren nu het al gebouwde deel”, aldus Van der Aard. Dat gebeurt zowel visueel als met speciale technieken. Opdrachtgever (MAB Development uit Den Haag) en onderaannemers kijken mee. De exacte oorzaak van de instorting is nog steeds niet bekend. “Er lopen drie onderzoeken: in opdracht van Van Eesteren, door de Arbeidsinspectie in samenwerking met het Openbaar Ministerie en door de Onderzoeksraad voor Veiligheid. We verwachten op korte termijn geen resultaten”, aldus Van der Aard.
Alle activiteiten liggen stil, maar de kraan is wel alvast opgehoogd.

Reageer op dit artikel