nieuws

Balkons van ultrasterk beton doorstaan test

bouwbreed Premium

Pieters Bouwtechniek uit Delft heeft twee dunne galerijplaten van ultrasterk beton getest

Dat gebeurde bij het woningbouwproject Amber in de wijk Poptahof in Delft, een project van Woonbron Ontwikkelbedrijf uit Rotterdam in samenwerking met Syntrus Achmea Vastgoed en Era Contour. De twee platen van 7,2 meter breed en zo’n 6 centimeter dik werden aan een betonvloer bevestigd en belast met zandzakken. Zelfs bij meer dan 1500 kilogram per vierkante meter – vijfmaal de toelaatbare belasting – bezweken de platen niet. De proef werd uitgevoerd omdat Amber het eerste woningbouwproject in Nederland is waar Hi-Con balkonplaten van Compact Reinforced Concrete (CRC) zullen worden toegepast.
Volgens Woonbron Ontwikkelbedrijf bieden de dunne balkons nieuwe architectonische mogelijkheden en krijgen de woningen meer daglicht dan met traditionele 30 centimeter dikke balkons. Bovendien hebben de platen een dicht oppervlak dat minder makkelijk vuil wordt.

Reageer op dit artikel