nieuws

Almelo wil beginnen met aanleg waterboulevard

bouwbreed

B en W van Almelo wil dit jaar beginnen met het doortrekken van het kanaal de Haandrik tot in de binnenstad en de stadspleinen via beken en kanalen met elkaar verbinden

De provincie stelt een subsidie van 13 miljoen euro in het vooruitzicht als het werk voor 2012 ter hand worden genomen. B en W stelt de raad voor om een projectbegroting van 18 miljoen euro voor de eerste fase van de herstructurering van de binnenstad vast te stellen.
Doordat de beoogde locatie van het nieuwe stadhuis is weggevallen, moet de ontwikkelingscombinatie Almelo 2010 met Syntrus Achmea Vastgoed, de provincie en woningcorporaties Beter Wonen en St.Joseph met een nieuw binnenstadsplan op de proppen komen. B en W vraagt de raad 1,2 miljoen euro om de kaders voor het nieuwe plan vast te stellen.

Reageer op dit artikel