nieuws

Inbreng van Leighton bij gasproject 1,7 miljard

bouwbreed

Hochtief-dochter Leighton bouwt voor de kust van West-Australië voor 1,7 miljard euro mee aan gasproject Gorgon

Boven op oude orders ter waarde van 1,1 miljard heeft de aannemer een opdracht binnengehaald van 577 miljoen euro. De order betreft op het eiland Barrow naast grond- en betonwerk de aanleg van drainage, leidingen en kabels.
Leighton-dochter Thiess bouwt een dorp voor 3300 werknemers en bereidt de bouw van een raffinaderij voor. Leighton werkt aan de haven en bouwt een 2 kilometer lange pier.
Baggeraar Boskalis is op project Gordon voor een half miljard euro in de weer met het ontwerp en de aanleg van de haven. Concerns als Chevron, Exxon en Shell willen vanaf 2014 starten met de gaswinning.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels