nieuws

Meer asbest dan verwacht in Drentse statenzaal

bouwbreed

Bij de verbouwing van de Drentse staten- en ontvangstzaal in Assen komt veel meer asbest te voorschijn dan bij onderzoek in 2007 en vorig jaar was geconstateerd

De oplevering van het verbouwde provinciehuis is hierdoor met een half jaar vertraagd, schrijven Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten.
In het plafond en de vloer zijn meer asbestresten aangetroffen, Jager uit Midwolda verwijdert deze. De extra kosten voor de asbestsanering vallen volgens Gedeputeerde Staten binnen het reguliere budget. Het bestuurs- en ambtelijk deel van het provinciehuis worden wel volgens plan begin oktober opgeleverd.
Het Asser provinciehuis, uit het begin van de jaren tachtig, wordt ingrijpend gerevitaliseerd. Bouwer is Jurriëns Noord/Simon Benus Bouw. Het totale budget voor de opknapbeurt komt op ongeveer 21 miljoen euro.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels