nieuws

Uitvoering Oude Rijnzone weer een stap dichterbij

bouwbreed

De uitvoering van het project Oude Rijnzone is weer een stapje dichterbij

Het ministerie van VROM heeft een voorwaardelijke toezegging voor een subsidie van 30 miljoen euro definitief gemaakt. De subsidie is bedoeld voor de herstructurering van bedrijventerreinen langs de Oude Rijn in Leiderdorp, Rijnwoude en Alphen aan den Rijn.
Voorwaarde voor de subsidie was dat er een bindende samenwerking tussen de gemeenten zou worden opgezet. Dat is vormgegeven in een Gemeenschappelijke Regeling waarin Alphen, Bodegraven, Zoeterwoude, Leiderdorp, Rijnwoude en de provincie Zuid-Holland mee hebben ingestemd.
Behalve het Rijk draagt ook de provincie enkele miljoenen bij. Zo betaalt de provincie bijna 9 miljoen voor de herstructurering van de bedrijventerreinen en dekt ze met 5,5 miljoen euro een tekort in de businesscase Oude Rijnzone.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels