nieuws

Zutphen wil snel oplossing voor warmtepompproject

bouwbreed

Het warmtepompproject in de wijk De Teuge in Zutphen is mislukt

Dat vindt wethouder Hans la Rose. De wethouder van onder meer Stadsbeheer wil op korte termijn met alle partijen tot een oplossing zien te komen.
De problemen spelen al ruim zeven jaar. Ze doen zich voor in 187 woningen. Volgens de bewoners van de als duurzaam bedoelde wijk De Teuge leveren de warmtepompen te weinig warmte en verbruiken zij meer elektriciteit dan was voorgerekend. Zij willen de warmtepompen laten vervangen door een gasgestookte hr-ketel.
De partijen waarmee de wethouder tot overeenstemming wil komen zijn de aannemers Groep van Zutphense Bouwers uit Zutphen, Reinbouw uit Dieren, Van Campen Bouwgroep uit Zelhem en Dura Vermeer. De installateurs BAM Energy Systems en Installatiebedrijf Wassink uit Doetinchem zijn ook partij, net als de warmtepompfabrikanten Inventum uit Houten, Atag uit Lichtenvoorde en Stiebel Eltron uit Den Bosch. Bronbeheerder Vitens is eveneens partij, net als de bewoners.

Reageer op dit artikel