nieuws

Wirwar

bouwbreed Premium

Als ik minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zou zijn of van Verkeer en Waterstaat, dan zou de bouw er zeker anders uit gaan zien

Wat een complexe bende en/of boel! Stel je voor dat er maar drie keer per jaar in de bouw iets gebeurd dat effect heeft voor alle bedrijven in onze sector. Vorige week verscheen een onderzoekje, waarin stond welke bedrijven er dan gaan ‘shoppen’. Ik wil u niet onthouden waar zo’n minister dan mee te maken krijgt.De volgende instellingen, stichtingen en verenigingen komen dan in actie, terwijl dat volgens mij gewoon uit één mond moet kunnen komen. Bouwend Nederland, een organisatie die de kunde moet hebben om overall te communiceren, Aannemers Vereniging Metselwerken (AVM), Boor info (Brancheorganisatie voor betonboorbedrijven), BOVATIN(Bond van aannemers Tegelwerken) en Branchevereniging Het Hellende Dak (HHD). Dan hebben we ook nog verschillende mkb-benaderingen. Mkb Bouw is een brancheorganisatie voor mkb-ondernemers in de bouwnijverheid. Mkb Infra is een brancheorganisatie voor mkb ondernemers. De Noordelijke Vereniging Burgerlijke en Utiliteitsbouw (NVBU) is een ondernemersorganisatie voor bouwbedrijven die zich rekent tot het mkb. De NVK is de landelijke vereniging van Kitverwerkende bedrijven. Vakfederatie Rietdekkers is er voor de rietdekkers in Nederland, VKL sectie Bouw is voor het Kalkzandsteen lijmwerk en VNV staat voor Vereniging Nederlandse Voegbedrijven.
Ik ga nu verder met alleen de afkortingen anders heb ik een column van 1000 woorden nodig. VERAS, VSB, VWN, De Zinkmeesters, Fosag, Camela, AFNL, NVB. Dan heb je ook nog NBVT, NOA, Natuursteen, OBN, en Waterbouwers. Volgens mij denkt u nu vast: ” Wat een nare column.” Ik kan u verzekeren dat onze ministers er ook zo over denken. Als minister zou ik het wel weten. Even niet teveel praten totdat er meer eenheid is. Succes daarmee, bouw!

Hoogstraten Wegenbouw

Reageer op dit artikel