nieuws

Six word story

bouwbreed Premium

Ik heb het in mijn hoekje al een paar keer gehad over het oprekken van je grenzen

Net even verder denken dan je gewend bent. Zelf werd mijn grens van de week ook weer even verlegd toen ik stuitte op een wedstrijd die dat tot het uiterste dreef. De Six Word Story; “schrijven is schrappen” in zijn zuiverste vorm. In zes woorden een mysterieus, grappig, spannend of vragen oproepend verhaal schrijven. Beperkend, maar toch eindeloos veel mogelijkheden. Op het eerste gezicht een beetje een onzinnige oefening, maar eigenlijk is het niet zo’n gek idee. Misschien moeten we zelfs wel vaker nadenken over hoe je een boodschap in slechts een paar woorden kunt vertellen. Daar kunnen in mijn beleving een hoop mensen nog wat van opsteken. Ik hoor in alle wandelgangen in ieder geval erg weinig over vergaderingen, seminars of presentaties die niet uitlopen, en zie in mijn persoonlijke kennissenkring ook niet zoveel sprekers die niet graag nog even doorvertellen over hun eigen stokpaardjes. Ik kan het niet langer maken dan het is, en houd het daarom deze keer kort. Kom tot de kern! Wat mijn Six word story zou zijn?
Goed idee! Wat houdt je tegen?
Kritieke Waarde Bas Klaver schrijft samen met Roel Reuser een tweewekelijkse column onder de naam Kritieke Waarde.
De columns zijn terug te lezen op de Cobouw website.
www.cobouw.nl/blogs/blogoverzicht

Reageer op dit artikel