nieuws

Siemens Nederland groeit fors

bouwbreed Premium

Siemens Nederland draait uitstekend. In de periode van 1 oktober 2009 tot 1 oktober 2010 steeg de winst na belastingen met 35 procent tot 103 miljoen euro.

De omzet groeide met eenzelfde percentage, naar 1,39 miljard euro. De ordervangst bedroeg 1,47 miljard euro, een groei van 10 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Daarmee kan het bedrijf weer flink aan de slag.
Siemens verklaart de gunstige cijfers uit de strategische heroriëntatie die de afgelopen jaren is doorgevoerd. Het bedrijf concentreert zich op markten waarin het de meeste toegevoegde waarde kan leveren.
De meerwaarde voor Siemens schuilt volgens de directie voor een groot deel in duurzame oplossingen. “Meer dan ooit leggen we de nadruk op het thema duurzaamheid”, zo verklaart bestuursvoorzitter Ab van der Touw van Siemens Nederland. “Siemens beschikt over een uniek ‘groen portfolio’ dat nu al 20 procent van de omzet vertegenwoordigt en sneller groeit dan de rest van het portfolio.”
Het onderdeel Energie scoorde flink met orders voor hoogefficiënte gasgestookte energiecentrales. De sectie Industrie bleef in een moeizame markt overeind en profiteerde onder meer van een grote order van IHC Dredgers en van de renovatie van sluizencomplexen.

Reageer op dit artikel