nieuws

Rechter laat bestuurder lege bv rekening betalen

bouwbreed

De bestuurder van een failliete bv is persoonlijk aansprakelijk gesteld voor de achterstallige betaling aan een zzp’er

“Een doorbraak”, vindt voorzitter Charles Verhoef van FNV Zelfstandigen Bouw deze beslissing van de Rotterdamse rechtbank. De bestuurder gaf een zelfstandige spackspuiter een opdracht terwijl hij wist dat er betalingsproblemen waren. Die resulteerden in een faillissement. De incassoprocedure van de bond liep op niets uit omdat de bv leeg bleek. De bestuurder zou ook argumenten hebben verzonnen niet te betalen, die later zijn weerlegd. Verhoef: “Wat de klant betaalde stak hij in eigen zak. En op de dag dat de spackspuiter hoorde dat de bv failliet was, stond er op hetzelfde adres een soortgelijke bv ingeschreven.”

Reageer op dit artikel